JKit Vista Blog

Αξιζει να επισκεφθειτε

Πληροφορίες και φωτογραφίες της όμορφης Ερμιονίδας θα βρείτε στο " The Gold Book of Ermonida "

" The Gold Book of Ermionida "

 

Πόρτο Χέλι

Η αρχαία πόλη των Αλιεών ήταν γνωστή για την κατεργασία της πορφύρας, το λάδι, το κρασί και την γεωγραφική της θέση. Μέρος του αρχαίου οικισμού των Αλιέων, η Ακρόπολη καθώς και δύο ναοί του Απόλλωνα είναι βυθισμένοι στο λιμάνι του Πορτο Χελίου, που τότε ήταν ξηρά. 

Το Πορτο Χέλι διαθέτει παραλίες πολλές και για όλα τα γούστα, καθώς και απομονωμένους κολπίσκους, όπως :

  • Βερβερόντα, η πιο γνωστή παραλία στο Πορτο Χέλι, η οποία σύμφωνα με την παράδοση ήταν το αγαπημένο κρησφύγετο των πειρατών.
  • Κυπαρισσάκια
  • Χινίτσα
  • Λεπίτσα
  • Θυνί
  • Λιμανάκια
  • Κόστα

Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου

Στο Κρανίδι υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου. Εκεί θα δείτε σκεύη μαγειρικής, εικόνες, έπιπλα, ρόκες γνεσίματος, αργαλειό, ενδύματα, κεντήματα, υφαντά δείγματα παραδοσιακής φορεσιάς και άλλα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, όλα δωρεες από τοπικές οικογένειες. Χαρακτηριστικά κτίρια της τοπικής αρχιτεκτονικής είναι το Δημαρχείο, η δημοτική βιβλιοθήκη, οι πέντε μεγάλες εκκλησίες του 19ου αι., το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του καλντερίμι, στο πηγάδι του Πύργου, οι ανεμόμυλοι, τα παραδοσιακά λιοτρίβια με τις μεγάλες πέτρες, καθώς και τα πολλά ξωκλήσια που είναι διασπαρτα στην ευρύτερη περιοχή.


Σπήλαιο Φράχθι.

Στην Κοιλάδα βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης, το σπήλαιο Φράχθι. Σύμφωνα με έρευνες, θεωρείται πιθανό να κατοικήθηκε από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, αλλά και τον Homo Sapiens. Εκεί βρεθηκε ο αρχαιότερος πλήρης σκελετός ( άντρας) στην Ελλάδα 10.000-8.000 ετών. Βρέθηκαν ακόμα γυναικεία ειδώλια, χάντρες, κοσμήματα και κατεργασμένα όστρακα, τα οποία φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου.


Μονή του Αυγού

Αξίζει να επισκεφτείτε την Μονή του Αυγού. Πρόκειται για μοναστήρι που είναι χτισμένο σε βράχο. Το κυρίως κτίσμα της Μονής αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους με κελιά και δώμα. Στο νότιο τμήμα της Μονής υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Γνωστό, επίσης, είναι το Φαράγγι Καταφύκι. Το Φαράγγι αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία ως η είσοδος στον Άδη και το σημείο όπου ο Ηρακλής έβγαλε έξω τον Κέρβερο.


Ύδρα, οι Σπέτσες, η Επίδαυρος, το Ναύπλιο

Τo Porto Panorama και το Porto View αποτελούν ιδανικά ορμητήρια για να εκδράμετε και να επισκεφτείτε από κοντά προορισμούς εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης ομορφιάς όπως η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Επίδαυρος, το Ναύπλιο. Παρέχουμε την δυνατότητα κρατήσεων για οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές στα κοντινά μας νησιά.

 

 

Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020Επικοινωνία

Porto View Σουίτες & Διαμερίσματα
Πόρτο Χέλι, Αργολίδα, 21061
Tηλ. (+30) 27540 51040
Mob (+30) 6973037302
Email: portoviewhotel@gmail.com

ΜΗ.Τ.Ε.: 1245K122K0034500

 

Newsletter

Blog

Μέτρα Προστασίας κατά Covid-19 Το κατάλυμά μας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την...
Αξιζει να επισκεφθειτε Πληροφορίες και φωτογραφίες της όμορφης Ερμιονίδας...